Soluții de care orice companie de asigurare are nevoie

WSOA

WSOA – subsistem ce permite atât integrarea diferitelor module prezentate anterior cât și interoperabilitatea cu diferite aplicații externe. Acestea pot fi sisteme naționale obligatorii (CEDĂM, PAID), sisteme private(aplicații de plăți, sisteme de analiză date, sisteme IOT), sau sisteme oferite spre consum partenerilor (calcul de primă, comisioane, rate, printuri operaționale sau financiare).

Cele mai multe sisteme IT moderne (incluse) au că abordare principală modularitatea. Pe scurt, această înseamnă că fiecare aplicaţie funcţionează independent, extrăgând sau trimiţând date relevante către alte sisteme/aplicaţii, prin intermediul soluțiilor de integrare.

Într-un mediu de informare complex, pentru o societate de asigurări, această abordare este necesară, fiind, prin specificul și dinamică proceselor specifice de business, o manieră de implementare a bunelor practici.

Sistemul nostru WSOA este o colecție de opțiuni de integrare “out-of-the box” bazate pe:
Servicii web - care permit sistemelor externe să "comande" execuția operațiunilor specifice sistemelor noastre – de exemplu emiterea sau anularea unei polițe;
Soluții personalizate - de exemplu extragerea datelor de revendicare dintr-o bază de date naţională şi utilizarea acestora în procesul de emitere sau trimiterea de date de colectare de numerar din sistemul nostru financiar la sistemul de contabilitate al companiei.

Avem o vastă experiență în implementarea acestor soluții de integrare, atât prin intermediul instrumentelor moderne (servicii web, REST) - când sistemele partenere permit acest lucru, cât şi prin intermediul exporturilor/importurilor automate de fişiere.